מצלמות אבטחה למטפלות

אז מה היה לנו עד עכשיו

הורים רבים רואים בקיומם של מצלמות אבטחה במעון או בגן בו נמצא ילדיהם, דבר הכרחי ונדרש לצורך תחושת הביטחון והשקט שלהם בנוגע לטיפול ראוי והולם לילדם.

רבים מן האנשים שמעסיקים מטפלים, דואגים להתקין מצלמת אבטחה בו המטפל או המטפלת נוהגים לשהות בזמן מתן הטיפול. 

כיום, לאור ריבוי המקרים בהם תינוקות או קשישים עברו התעללות ע"י המטפלת שלהם, התקנת מצלמת אבטחה כנקיטת אמצעי לשמירה עליהם הולכת ונעשית נפוצה יותר ויותר.

מקרים שונים של התעללות ע"י מטפלים התגלו בשנים האחרונות והדבר גרם לאנשים רבים לחפש אחר פתרונות שיעזרו להם להגן על יקיריהם שמופקדים בידי מטפלים או מטפלות.

התקנת מצלמות אבטחה לצורך צפייה במטפלות, מהווה פתרון מרכזי בעניין זה. בדרך זו, ניתן לצפות במתרחש ובכל לשלוט על מה שקורה בזמן שהמטפלת (או המטפל) נמצאת.

 

סוגי מצלמות אבטחה למטפלות 

השאלה הנשאלת, איזה סוג מצלמה כדאי להתקין, אשר תיתן את המענה המהיר והאפקטיבי ככל הניתן, לצורך צפייה במתרחש והגה מפני המטפלים, באם היא נדרשת. 

למעשה, כשמדובר במצלמות אבטחה למטפלות, ניתן לפרט את הסוגים הבאים:

  1. מצלמת אבטחה גלויה – ניצבת בכמה מקומות, כאשר המטרה היא שהמטפלת תדע על קיומה ובכך תירתע מהתנהגות לא הולמת או מפגיעה בילד עליו היא שומרת. מצלמה זו מהווה מין פתרון אסטרטגי, שמטרתו לפקח על המטפלת בידיעתה. אולם, עלול להיות בו גם חיסרון, במידה והמטפלת תחפש מקומות בהם לא ממוקמת מצלמה ובהם תוכל להתנהג כפי רצונה. במקרה כזה, המצלמה עלולה להיות פחות פרקטית, אם לא ניתן יהיה לתעד בעזרתה את כל ההתרחשויות בזמן אמת.  
  2. מצלמת אבטחה נסתרת – ממוקמת בד"כ באזורים מוסתרים, כאשר המטרה בכך, היא שהמטפלת לא תדע לעולם על קיומה וכך ניתן יהיה לתעד את התנהגותה בכל רגע נתון, מבלי שהיא תנסה להסתתר או להתנהג בצורה מלאכותית בשל התיעוד במצלמה. בדרך זו, ניתן יהיה לחשוף די מהר את התנהגותה של המטפלת ולגלות אם היא שלילית ופוגענית כלפי הילד בו היא מטפלת. 

 

מצלמת אבטחה לגני ילדים

 

יחסם של מטפלים כלפי מצלמת אבטחה

מחקרים שונים, בהם נשאלו מטפלים על יחסם כלפי מצלמות האבטחה, אשר מתעדות אותם בזמן העבודה, רוב גדול מהם התייחס בחיוב כלפי העובדה שהם מצולמים.

הדבר נובע מכך, שבאמצעות מצלמת אבטחה – הצד השני יכול להיות רגוע ושקט בנוגע לתפקודו של המטפל ובנוסף, באמצעות התיעוד, המטפל יכול להפגין את אמינותו ואף לזכות בהערכה על כך.

 

מצלמת אבטחה למטפלות – האם זה חוקי

באופן כללי, קיים חוק שאוסר על האזנת סתר. דבר זה עשוי לכאורה להתנגש עם מקרים בהם מתעורר חשד לגבי מטפלת מסוימת ולגבי האימון בה ולפיכך, מתעורר צורך להתקין מצלמה שתתעד את המתרחש בזמן טיפולה.

אולם, בכל נושא התקנת מצלמות אבטחה למטפלות, כשהמטרה היא הגנה והרתעה מפני התעללות מצד המטפלת – הדבר הינו חוקי ותקין.

 

כמה עולה להתקין מצלמת אבטחה למטפלות?

ככלל, עלויות של התקנת מצלמות אבטחה עשויות להשתנות בהתאם לסוג המצלמה ולאיכותה, אך טווח המחירים נע בין 3,000 ל 5,000 בתוספת של עלות של כ 250 ש"ח עבור ביקור המתקין.

סוג השירות עלות השירות
מצלמת אבטחה כ- ₪3,000 – ₪5,000
ביקור מתקין כ- ₪250

 

באנר מצלמות אבטחה למטפלות

 

לסיכום

הצורך בהתקנת מצלמות אבטחה למטפלות תופס תאוצה בשנים האחרונות, עקב ריבוי של מקרים בהם התגלו התעללויות מצד מטפלים ומטפלות.

יתרונותיה של מצלמה נסתרת למטפלות: 

  • תיעוד המתרחש – מצלמת האבטחה המותקנת, עשויה להיות גלויה או נסתרת, כאשר המטרה היא לתעד את כל המתרחש בנוכחותה של המטפלת ולהצליח לגלות מקרים של התעללות מצידה, אם קיימים
  • מחירים נוחים – באופן כללי, מחיריהם של מצלמות אבטחה עשויים להשתנות והם תלויים בטיב המצלמה, אותה בוחרים להתקין ובסוגה. 

למידע נוסף על התקנת מצלמות אבטחה, תוכלו לחברת  GS מערכות אבטחה, שמעניקה מגוון שירותי התקנה ברמה גבוהה לבתים פרטיים ולעסקים.

לקבלת הצעת מחיר למצלמות אבטחה למטפלות השאירו פרטים
הביטחון שלכם חשוב לנו מאוד!
או השאירו פרטים וקבלו ייעוץ מלא חינם
רק רגע..
תנו לנו להפתיע אתכם במחירי מבצע שאסור לפספס!